top of page
  • Laura

Newbornshoot Assen

Bijgewerkt op: 5 dec. 2022


Op vaderdag 19 juni 2022 mocht ik naar Assen om een lifestyle newbornshoot vast te leggen. Dit keer van baby Mint. Een meisje wat is geboren in een prachtig bijzonder gezin. Haar grote broer heeft een vorm van autisme en communiceert niet. Voor mij een grote uitdaging die ik maar wat graag aan ging.

Het moment dat ik aanbelde werd ik hartelijk ontvangen. Stan (de grote broer) kwam op mij afgerend, rook aan mijn jas en ging weer door met zijn ding. Dat is dus zijn manier om even ‘hallo’ te zeggen. Stan kan niet praten en begrijpt maar een paar woorden. We gingen zitten om even te kletsen. Ik ken de ouders en het voelde daarom niet ongemakkelijk. Een kop koffie en even doornemen wat de bedoeling is. Het was nog even afwachten hoe Stan zou reageren op dit alles. Hij is gevoelig voor prikkels en een vreemde in je huis is toch even raar.

We zijn eerst naar boven gegaan om foto’s van Mint alleen te maken. Mint was wat onrustig omdat ze eigenlijk wilde slapen. Maar ja, meisjes zijn maar wat nieuwsgierig en daardoor was ze behoorlijk afgeleid. Ik ben weer even naar beneden gegaan zodat mama even een momentje met haar alleen had in de hoop dat ze zou gaan slapen. Hier is alle ruimt voor tijdens een newbornshoot.

Beneden kon ik even met papa kletsen en Stan observeren. Die zat heerlijk in zijn eigen wereld, maar probeerde ondertussen toch alle aandacht te trekken door steeds bij me te komen. Even aan mijn shirt trekken. Aan de camera zitten en heel veel lawaai maken. Na een half uur ben ik weer naar boven gegaan. Mint was gekalmeerd en sliep. Zo kon ik mooie foto’s met mama en Mint maken. We hebben papa en Stan later ook naar boven gehaald zodat we het gezin ook samen op de foto konden zetten. Een hele uitdaging met een jongetje dat niet stil kan zitten. Achter elkaar doorklikken en dan maar hopen dat er 1 goede foto tussen zit. Maar het is gelukt. Door de open en rustige houding van de ouders hebben we mooie foto’s kunnen maken. Even de tijd stil zetten en herinneringen maken.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page