Mag ik mij voorstellen...

 

Ik ben Laura de Jong, al bijna 7 jaar gelukkig met Robert en met mijn 2 kinderen (Nils 12jr en Lize 10jr)  vormen wij een samengesteld gezin. 
Wij zijn recent verhuisd naar het rustige dorp Bovensmilde. Mijn geboortedorp waar ik ben opgegroeid. 
In 2019 is onze liefde nog bezegeld met de geboorte van onze zoon Noud. Uiteraard vastgelegd door een fotograaf. En hier is de liefde voor fotografie echt ontstaan. 

 


Van kinds af aan kan ik me al herinneren dat ik geintregeerd raakte door mooie foto's. En dan met name mooie baby foto's die ik dan bij mensen aan de muur zag hangen. Prachtig! Een tijdloze herinnering aan je kind. Ik heb me eigenlijk nooit gerealiseerd dat ik ook diegene zou kunnen zijn die mooie foto's voor anderen zou kunnen maken. Ik dacht alleen maar, wauw wat mooi! Toen ik zelf kinderen kreeg was ik ook altijd bezig met foto's maken. En dan voornamelijk met mijn mobiel. Lekker makkelijk en altijd bij de hand. Vaak hoorde ik dat stemmetje wel in mijn achterhoofd dat ik hier meer mee moest doen, maar waar begin je?

 

In 2019, toen ik moest bevallen van onze jongste zoon, hadden wij een fotograaf bij de bevalling. Een grote wens van mij. Prachtig om je eigen bevalling terug te kunnen zien dmv mooie foto's die deze keer niet bewogen, half of vaag waren. En nadat ik deze foto's terug zag wist ik het! Dit wil ik ook gaan doen. Ik wil mensen ook deze ervaring geven. Dat "wauw ben ik dat" effect. Een verhaal vertellen. Van begin tot eind. 


Op 01-01-2021 werd dejong-fotografie 'geboren' en heb ik mij ingeschreven bij de KVK. Mijn focus ligt op zwangerschap, geboorte, newborn en documentaire fotografie. Daarnaast sta ik altijd open voor nieuwe dingen. Ik fotografeer geen grote families.


mijn gezin


En nu ben ik hier. Om jouw verhaal vast te leggen. Op een ongedwongen en liefdevolle manier. Niet geposeerd. Gewoon zoals het is. Met de nodige spontaniteit en een beetje humor probeer ik van alle fotoshoots een feestje te maken.
Uiteraard wanneer hier ook de gelegenheid voor is. Ik hou er van om jou blij te maken. Je een herinnering te geven waar je nog altijd met een glimlach naar terug kan kijken. Herinneringen om te koesteren.